• Zondag 10 november 14.00 uur

  Op uitnodiging van Bibliotheek Heiloo komen zondagmiddag 10 november Jan Terlouw en zijn dochter Sanne naar het PCC Heiloo schoolgebouw voor een lezing. Zij vertellen over het schrijverschap, de wisselwerking tussen hun beider inbreng en de ideeën die aan hun werk ten grondslag liggen.

 • Donderdag 17 oktober, 14.00 -15.30 uur

  Ontvangt u een toeslag van de belastingdienst, bijvoorbeeld zorgtoeslag of huurtoeslag; of denkt u hiervoor in aanmerking te komen? Wilt u meer weten over de diverse toeslagen?

 • Donderdag 17 oktober, van 10.30 tot 12.00 uur

  Je bent net mama of papa geworden. Wat is er nu fijner dan op een leuke manier met je baby bezig te zijn. Babymassage is een ervaring voor jou als ouder en voor je baby.

 • Alle jeugdactiviteiten op een rijtje, 22 t/m 26 oktober

  Deze herfstvakantie heeft Bibliotheek Heiloo een tjokvol programma; van voorlezen tot programmeren. Of maak een Rare Vogel van gerecycled materiaal!

 • vrijdag 25 oktober, 8 en 15 november, 14.00-16.00 uur

  Een verhuizing doorgeven aan de gemeente. Huurtoeslag aanvragen. Allemaal zaken die tegenwoordig digitaal gaan. Vaak is hiervoor ook een DigiD nodig. Wilt u leren hoe u dit zelf kunt doen? Volg dan de cursus ‘Werken met de digitale overheid’ bij Bibliotheek Heiloo.

 • Cursus voor tablet en computer voor beginners

  7 donderdagen 31 oktober t/m 19 december 2019, 11.00 – 12.30 uur

  Zet in de bibliotheek samen de eerste stappen op je computer, iPad of tablet. Leer tijdens deze gratis cursus de basis die je nodig hebt om ermee te kunnen werken.

 • 'Voor 't zelfde geld'

  6 maandagen vanaf 28 oktober 14.00 tot 16.00 uur
  Wat leer je in deze cursus?
  Je leert om een goed overzicht te maken van je inkomsten en uitgaven. Je gaat een kasboek bijhouden voor de dagelijkse boodschappen.

Actueel

Volg ons op .....

Een goed verhaal zit tussen je oren

Passend Lezen

Ben je blind, slechtziend of dyslectisch? Dan kun je bij de Bibliotheek terecht voor gesproken boeken. De collectie bevat maar liefst 45.000 titels. Te beluisteren via streaming. Voor iedereen die een leesbeperking heeft en lid is van de Bibliotheek. 

Luister Bieb

Heb je al gehoord over de LuisterBieb-app? Hier lees je meer over deze gratis app. Met de LuisterBieb kun je genieten van meer dan 200 luisterboeken en hoorcolleges, waar en wanneer je maar wilt.

Twitter

De Bibliotheek op School: dBOS

Met de Bibliotheek op school slaan onderwijs, bibliotheek en gemeente de handen ineen en komt er dagelijks aandacht voor leesplezier op school én thuis.
We willen kinderen en jongeren stimuleren om meer te lezen. De Bibliotheek helpt op basisscholen om dit te bereiken. Dat doen we met deskundige lees/mediaconsulenten, met inspirerende boeken en met een goede digitale lees- en leeromgeving. Lees meer over de Bibliotheek op school en haar bouwstenen op:
 

De deelnemende scholen:

Klik op een afbeelding voor de dBOS website van de betreffende school.

dBos website Elckerlyc dBos website Springschans dBos website de Duif

Delpher

In Delpher vind je miljoenen gedigitaliseerde teksten uit Nederlandse kranten, boeken en tijdschriften die je allemaal woord voor woord kunt doorzoeken.

Info voor werkstuk of spreekbeurt

Hier vind je informatie voor je werkstuk of spreekbeurt. Ingedeeld op basisschool groep 5/6, groep 7/8 en voortgezet onderwijs klas 1/2.

Superboek

Lekker lezen met je oren! Lezen is leuk. Maar als je dyslectisch of slechtziend bent, is het ook best moeilijk. Superboek helpt! Met gratis gesproken boeken. Via internet, in een app of op daisy-cd. Heb je een leesbeperking? Schrijf je dan hier gratis in en ontdek supersnel de mooie, gekke en spannende verhalen van Superboek.

Openingstijden

Jeugd

Voor meer jeugd

Leen jij al e-books bij de Bibliotheek?

Wist je dat je met je bibliotheekpas zonder extra kosten ook e-books kunt lenen? Je hebt keuze uit meer dan 10.000 e-books. Je kunt ze lezen op een e-reader, tablet, smartphone en pc/laptop. 

Streaming e-Books lezen

Een streaming e-Book kan door alle bibliotheekleden met een computer, een telefoon of tablet gelezen worden. Een groot verschil met het lenen van “gewone” eBooks is dat het boek niet gedowload hoeft te worden. Er zijn dus geen ingewikkelde en lastige beveiligingen aangebracht.

eBooks eregalerij

Ruimte huren

Kosten en alle mogelijkheden van onze zaalhuur vindt u hieronder