Bibliotheek Heiloo bestaat 60 jaar!

Bibliotheek Heiloo viert het bijzondere feit dat het 60 jaar geleden is dat de bibliotheek voor het eerst haar deuren opende. En dat gaat zeker niet ongemerkt voorbij. Een jaar lang zijn er activiteiten voor jong en oud, leden en niet-leden, kortom: voor alle inwoners van Heiloo.
De agenda voor de maand oktober:

 • Het thema van dit jaar is Natuur: Gi-ga-groen!

  Dit jaar staat de Kinderboekenweek (5 t/m 16 oktober) in het teken van de natuur met het motto Gi-Ga-Groen!. Er zijn heel veel kinderboeken die je helpen de natuur te ontdekken en te begrijpen. Je vindt ze in de bibliotheek!
  En doe je dan ook mee aan onze Gi-Ga-Groene activiteiten?

 • In de maand oktober

  In de Maakplaats van Bibliotheek Heiloo is elke zaterdag iets leuks te doen!
  Leer programmeren bij de CoderDojo, maak gebruik van de Lasersnijder en de 3D-printer en andere apparaten, zet een parcours uit voor de robotjes of speel een spel uit de Speelotheek.

 • Komt een vrouw bij de ha@cker

  Donderdag 20 oktober, 20.00 uur
  Schrijver Maria Genova, bekend van onder meer de bestseller ‘Komt een vrouw bij de h@cker', geeft een interactieve presentatie in Bibliotheek Heiloo.
  Vorig jaar werden meer dan twee miljoen Nederlanders slachtoffer van hackers en online oplichters.

 • Woordkunstenaar en Poëziepopper

  Zaterdag 22 oktober, 14.00 uur
  Vincent Corjanus draait al 10 jaar mee met zijn liedjes en gedichten. Soms groots, rockend en meeslepend en vaak ook klein en kwetsbaar. De afgelopen jaren schreef Corjanus meer dan 800 gedichten en 80 liedjes.

 • Secretaris bestuur Bibliotheek Heiloo

  Draag jij de bibliotheek een warm hart toe en wil jij een steentje bijdragen aan beleid en ontwikkeling van onze bibliotheek? Dan is bestuurslid worden bij ons voor jou een leuke uitdaging.

Actueel

Volg ons op .....

Ruimte huren

Kosten en alle mogelijkheden van onze zaalhuur vindt u hieronder:

Delpher

In Delpher vind je miljoenen gedigitaliseerde teksten uit Nederlandse kranten, boeken en tijdschriften die je allemaal woord voor woord kunt doorzoeken.

De Bibliotheek op School: dBOS

Met de Bibliotheek op school slaan onderwijs, bibliotheek en gemeente de handen ineen en komt er dagelijks aandacht voor leesplezier op school én thuis.
We willen kinderen en jongeren stimuleren om meer te lezen. De Bibliotheek helpt op basisscholen om dit te bereiken. Dat doen we met deskundige lees/mediaconsulenten, met inspirerende boeken en met een goede digitale lees- en leeromgeving. Lees meer over de Bibliotheek op school en haar bouwstenen op:
 

De deelnemende scholen:

Klik op een afbeelding voor de dBOS website van de betreffende school.

dBos website Elckerlyc dBos website Springschans dBos website de Duif

Superboek

Lekker lezen met je oren! Lezen is leuk. Maar als je dyslectisch of slechtziend bent, is het ook best moeilijk. Superboek helpt! Met gratis gesproken boeken. Via internet, in een app of op daisy-cd. Heb je een leesbeperking? Schrijf je dan hier gratis in en ontdek supersnel de mooie, gekke en spannende verhalen van Superboek.

  

Openingstijden

Jeugd

Lezende kinderen

Voor meer jeugd

Gratis BoekStart voor baby's

BoekStart bevordert het voorlezen aan heel jonge kinderen, want daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen. Haal het gratis koffertje!