• vrijdag 28 t/m zondag 30 juni

  Tijdens de Kunstparade exposeren maar liefst 12 beeldend kunstenaars in Bibliotheek Heiloo. Daarnaast zijn er diverse muziekoptredens:

 • 1 t/m 30 juni

  De zomervakantie is hét moment om meer boeken te lezen. Lekker ontspannen met een stapeltje spanning. We trappen af met de Spannende Boeken Weken.

 • Voor de jeugd vanaf 1 juni, volwassenen vanaf 1 juli

  Deze zomer biedt de VakantieBieb weer 50 mooie e-books aan die voor iedereen gratis beschikbaar zijn. Voor de liefhebbers van luisterboeken is er VakantieLuisteren: 10 luisterboeken voor iedereen.

 • Dinsdag 2 t/m zaterdag 13 juli

  Doorlopend, tijdens de openingsuren, de grote zomer-verkoop van afgeschreven materialen in Bibliotheek Heiloo.

 • Inschrijving 25ste Uit&Zo Heiloo geopend

  Uit&Zo Heiloo wordt dit jaar voor de 25e keer gehouden op zaterdag 7 september van 11.00 tot 16.00 uur, rond Bibliotheek Heiloo aan de Westerweg. Uit&Zo Heiloo wordt georganiseerd door Bibliotheek Heiloo.

  Deelnemers kunnen zich inschrijven tot vrijdag 15 juni.

 • Gewijzigde openingstijden in de zomervakantie:

  Bibliotheek Heiloo is tijdens de zomerperiode van 20 juli t/m 17 augustus elke zaterdag gesloten.

  Vanaf dinsdag 20 augustus is de bibliotheek weer normaal geopend.

Actueel

Volg ons op .....

Een goed verhaal zit tussen je oren

Passend Lezen

Ben je blind, slechtziend of dyslectisch? Dan kun je bij de Bibliotheek terecht voor gesproken boeken. De collectie bevat maar liefst 45.000 titels. Te beluisteren via streaming. Voor iedereen die een leesbeperking heeft en lid is van de Bibliotheek. 

Luister Bieb

Heb je al gehoord over de LuisterBieb-app? Hier lees je meer over deze gratis app. Met de LuisterBieb kun je genieten van meer dan 200 luisterboeken en hoorcolleges, waar en wanneer je maar wilt.

Nieuwe Albums

Twitter

Delpher

In Delpher vind je miljoenen gedigitaliseerde teksten uit Nederlandse kranten, boeken en tijdschriften die je allemaal woord voor woord kunt doorzoeken.

De Bibliotheek op School: dBOS

Met de Bibliotheek op school slaan onderwijs, bibliotheek en gemeente de handen ineen en komt er dagelijks aandacht voor leesplezier op school én thuis.
We willen kinderen en jongeren stimuleren om meer te lezen. De Bibliotheek helpt op basisscholen om dit te bereiken. Dat doen we met deskundige lees/mediaconsulenten, met inspirerende boeken en met een goede digitale lees- en leeromgeving. Lees meer over de Bibliotheek op school en haar bouwstenen op:
 

De deelnemende scholen:

Klik op een afbeelding voor de dBOS website van de betreffende school.

dBos website Elckerlyc dBos website Springschans dBos website de Duif

Info voor werkstuk of spreekbeurt

Hier vind je informatie voor je werkstuk of spreekbeurt. Ingedeeld op basisschool groep 5/6, groep 7/8 en voortgezet onderwijs klas 1/2.

Superboek

Lekker lezen met je oren! Lezen is leuk. Maar als je dyslectisch of slechtziend bent, is het ook best moeilijk. Superboek helpt! Met gratis gesproken boeken. Via internet, in een app of op daisy-cd. Heb je een leesbeperking? Schrijf je dan hier gratis in en ontdek supersnel de mooie, gekke en spannende verhalen van Superboek.

Openingstijden

Jeugd

Voor meer jeugd

Leen jij al e-books bij de Bibliotheek?

Wist je dat je met je bibliotheekpas zonder extra kosten ook e-books kunt lenen? Je hebt keuze uit meer dan 10.000 e-books. Je kunt ze lezen op een e-reader, tablet, smartphone en pc/laptop. 

Streaming e-Books lezen

Een streaming e-Book kan door alle bibliotheekleden met een computer, een telefoon of tablet gelezen worden. Een groot verschil met het lenen van “gewone” eBooks is dat het boek niet gedowload hoeft te worden. Er zijn dus geen ingewikkelde en lastige beveiligingen aangebracht.

eBooks eregalerij

Ruimte huren

Kosten en alle mogelijkheden van onze zaalhuur vindt u hieronder