Bibliotheek Heiloo is voorlopig gesloten

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus is Bibliotheek Heiloo tijdelijk gesloten voor alle bezoekers. Ook alle activiteiten zijn geannuleerd.
Lees meer

U kunt gebruik maken van onze gratis Boeken Ophaal Service.

 • Bekijk gratis livestream met Jan Brokken en musici vanuit uw huiskamer

  Zondag 7 maart 15.00 uur
  Op uitnodiging van De Culturele Salon en naar aanleiding van zijn boek Stedevaart brengen Jan Brokken (tekst), Tobias Borsboom (piano) en Peter Vigh (alt- en sopraansaxofoon) op zondagmiddag 7 maart hun wervelende, vijf kwartier durende programma Parade, het Parijs van Erik Satie in de Witte Kerk in Heiloo.

 • Tot 22 maart: bouw een waterhuis!

  Het is je misschien opgevallen, maar het water in de rivieren stond in februari weer historisch hoog. En dat wordt zo langzamerhand een uitdaging. De aarde warmt op en het ijs smelt en daardoor stijgt het water. Hoe houden wij in ons koude kikkerlandje dan nog droge voeten?

 • woensdag 24 en vrijdag 26 februari

  Vanaf nu kunnen de kleuters elke woensdag om 10.30 én om 14.30 uur genieten van een mooi voorleesverhaal.
  En elke vrijdag, om 10.30 uur, wordt live voorgelezen, speciaal voor alle peuters thuis of op het kinderdagverblijf in Heiloo.

 • Vraag hem aan!

  Voorlezen is altijd leuk, maar tijdens de Nationale Voorleesdagen nog nét iets leuker!
  Geeft u ons via het opgaveformulier onderaan deze pagina wat meer informatie over uw kind?
  Dan stellen wij een verrassingstas samen.

 • Lees tijdschriften op je telefoon of tablet

  Van AutoWeek tot Yoga Magazine.
  De app is gratis voor bibliotheekleden.
   

 • Aanbod voor bibliotheekleden

  Vanaf nu kunnen alle bibliotheekleden die zich persoonlijk willen ontwikkelen aan de slag met zo’n 160 online cursussen op het gebied van bijvoorbeeld communicatie, persoonlijke kracht, taal, fotografie en commerciële vaardigheden. De cursussen maken deel uit van een pilot.

 • Voor de jeugd van 0-6 jaar

  Voorleesfilmpjes prikkelen de zintuigen en nemen je mee in een bijzonder verhaal. De Bibliotheek heeft verschillende filmpjes voor je. Je hoeft alleen maar even in te loggen met je Bibliotheekaccount.

 • Een terugblik op 2020

  Hoewel in Bibliotheek Heiloo in 2020 veel activiteiten noodgedwongen werden afgelast, uitgesteld of aangepast, ging een aantal activiteiten buitenshuis gewoon door.
  Zoals de VoorleesExpress:

Actueel

Volg ons op .....

Ruimte huren

Kosten en alle mogelijkheden van onze zaalhuur vindt u hieronder

Delpher

In Delpher vind je miljoenen gedigitaliseerde teksten uit Nederlandse kranten, boeken en tijdschriften die je allemaal woord voor woord kunt doorzoeken.

Twitter

De Bibliotheek op School: dBOS

Met de Bibliotheek op school slaan onderwijs, bibliotheek en gemeente de handen ineen en komt er dagelijks aandacht voor leesplezier op school én thuis.
We willen kinderen en jongeren stimuleren om meer te lezen. De Bibliotheek helpt op basisscholen om dit te bereiken. Dat doen we met deskundige lees/mediaconsulenten, met inspirerende boeken en met een goede digitale lees- en leeromgeving. Lees meer over de Bibliotheek op school en haar bouwstenen op:
 

De deelnemende scholen:

Klik op een afbeelding voor de dBOS website van de betreffende school.

dBos website Elckerlyc dBos website Springschans dBos website de Duif

Superboek

Lekker lezen met je oren! Lezen is leuk. Maar als je dyslectisch of slechtziend bent, is het ook best moeilijk. Superboek helpt! Met gratis gesproken boeken. Via internet, in een app of op daisy-cd. Heb je een leesbeperking? Schrijf je dan hier gratis in en ontdek supersnel de mooie, gekke en spannende verhalen van Superboek.

Wij zijn tijdelijk gesloten

Verkiezingen 2021

Op 17 maart 2021 worden de Tweede Kamerverkiezingen gehouden.
Klik op 'Lees meer' voor een overzicht waarop je interessante links en boeken over politiek in Nederland kunt vinden. Ook staan er diverse kieswijzers op die je kunt raadplegen.

Jeugd

Voor meer jeugd

e-Books eregalerij

Lees meer